Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4
Dogodki

Maja za mlade 2012

Maja za mlade je uspela. Zbrali smo dovolj denarja, da bomo lahko že letos zgradili otrokom Osnovne šole s prilagojenim programom na Dečkovi novo košarkarsko igrišče!

V ljubljanskem Koloseju smo 15. maja že petič zapored organizirali našo Majo za mlade z namenom, da s  prodajo vstopnic, predvsem pa s prispevki sponzorjev, zberemo čim več denarja za pomoči potrebne. Letos smo si ogledali svetovno predpremiero filma Diktator Sache Barona Cohena. Zbrani denar smo to pot namenili za obnovo popolnoma uničenega košarkarskega igrišča pri OŠPP Dečkova, ki sodi pod okrilje Zavoda za usposabljanje Janeza Levca. Učenci šole ob Dečkovi ulici v Ljubljani novo igrišče nujno potrebujejo in si ga tudi zaslužijo.

Po kratkem programu, ki so ga pripravili gojenci Zavoda Janeza Levca, je predsednik kluba Anton Pugelj slavnostno izročil ček za 18.500 evrov mag. Mateju Rovšku, ravnatelju Zavoda Janeza Levca.

Po prireditvi je sledilo družabno srečanje članov slovenskih Rotary klubov, pokroviteljev in gostov, ki so to priložnost izkoristili za medsebojno druženje in načrtovali dobrodelno dejavnost v naslednjih akcijah.

Veliko večino sredstev za obnovo ali bolje kar izgradnjo košarkarskega igrišča, po predračunski vrednosti ocenjenega na več kot 40.000 evrov, so prispevali pokrovitelji, naj omenimo le nekatere: Aviat, Telekom Slovenije, Gradbena Hiša Skubic, Union, Cisco, Martini, Mercator, Sintal, Toyota še mnogi drugi.

Igrišče, ki se že dobiva končno podobo, bomo odprli 13. septembra, ko se obeta zanimiv športno–družabni dogodek! Organizirali bomo namreč prvi košarkarski rotaryski turnir trojk in srečanje članov rotarijskih klubov iz Ljubljane.