Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4
Dogodki

Košarkarsko igrišče donirano


Četrtek 13. septembra je bil srečen dan za gojence osnovne šole s prilagojenim programom, ki deluje v sklopu Zavoda Janeza Levca. S prijetnim druženjem kolektiva in članov Rotary klubov iz Ljubljane ter turnirjem košarkarskih trojk jim je bilo formalno predano novo košarkarsko igrišče.

Veliko večino denarja je Zavod prejel od Rotary kluba Ljubljana Šiška. In ne le to, člani so imeli prste vmes tudi pri tem, da je Zavod dobil za obnovo ugodne cene tako, da se je predračunska vrednost znižala od 40.000 € na končnih 27.000 €.

Na priložnostni slovesnosti, ki so se je udeležili odposlanec predsednika države mag. Franc Hočevar, guverner Rotary Slovenija dr. Otmar Zorn in župan Zoran Janković se ta tako zaključila akcija, da je posredovana želja postala stvarnost. Oba slavnostna govornika sta pozdravila uspešno zaključeno akcijo in poudarila, da se da z dobro voljo in sodelovanjem doseči veliko in da je podpora takšnim projektom to ena od glavnih nalog, ki si jih rotarjanci v Sloveniji zadajamo. Iz besed predsednika Rotary kluba Šiška Srečka Skubica je bilo zaznati, da bo klub po svojih močeh še naprej podpiral Zavod Janeza Levca. Verjetno ne v takšnem obsegu, ampak v okviru možnosti. Za delo pri obnovi in predaji igrišča in tudi siceršnjo podporo, ki jo kljub nudi Zavodu Janeza Levca, se je zahvalil ravnatelj mag. Matej Rovšek.

Ob tem sta OŠ in Rotary kljub Šiška organizirata tudi Rotarijski turnir trojk v košarki, kjer rezultati niso bili pomembni, pa vendar je prav, da se pove, da je po ogorčenem boju zmagala ekipa kombinirana ekipa Rotary kluba Portorož in rotaryacta v ustanavljanju Kopra in Portoroža in Rotaract pred ekipo Rotary pred ekipo Rotary kluba Šiška. Pokala za tretji mesti sta prejeli tudi ekipi gojencev in ekipa osebja Zavoda Janeza Levca (rezultate si lahko ogledate v zavihku Košarkarski turnir trojk). Posebno pozornost je celotni akciji s svojo aktivno prisotnostjo dal tudi Sašo Ožbolt v okviru zmagovalne ekipe.

 

VABILO-OTVORITEV-PIKNI